De computer of laptop is voor velen niet weg te denken. Er wordt veel op gewerkt en het is dan ook fijn als alles goed werkt. Soms zorgen virussen ervoor dat een computer niet goed functioneert. Dit is erg vervelend en dat wil ik graag verhelpen. Een herinstallatie is hiervoor de beste optie. Wat dat precies inhoudt leg ik hieronder verder uit.

Daarnaast is het belangrijk dat de juiste software is geïnstalleerd. Voor veel taken bestaan verschillende softwarepakketten, maar welke past nou het beste bij u? Daar kan ik advies in geven en vervolgens de juiste software installeren. Waar ik hierbij op let is dat ik de software altijd goed ingesteld wordt. Dit betekent dat het goed functioneert, maar ook dat het naar de wensen van de gebruiker wordt ingesteld.

Computers of laptops die al even meegaan, worden vaak wat trager. Een herinstallatie kan dit een klein beetje verbeteren, maar daarnaast raad ik aan een SSD te installeren. Dit is een onderdeel in de computer of laptop waar alle bestanden zijn opgeslagen en die in veel situaties de snelheid flink kan bevorderen. Een SSD is al te krijgen vanaf €35,-. IT’s Max kan een SSD leveren en daar Windows en alle benodigde software op installeren. Om een idee te krijgen of het de upgrade waard is, kunt u altijd een SSD testen voordat u er één bij mij aanschaft.

 

Herinstallatie

Het woord herinstallatie heb ik hiervoor een aantal keer genoemd, maar wat houdt het precies in? Bij een herinstallatie worden alle gegevens op de computer of laptop gewist. Vervolgens installeer ik een gloednieuwe Windows en stel ik die helemaal juist in. Daarna installeer ik alle gewenste software en zet ik uiteraard alle bestanden weer terug op de oude plaats. Een herinstallatie kan al vanaf €60,-.

 

Zijn dit herkenbare problemen? Of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met IT’s Max!